School Terra

In samenwerking met onze partnerbedrijven Extenzo,  MACG en Inside Wonen en meer… werken wij aan de ontwikkeling van het voormalig Suikerunieterrein tot een Stadse hotspot. Bovendien zal UrbanLiving het nieuwe praktijk- en educatiecentrum voor Terra faciliteren.

Het 120 hectare grote terrein zal op termijn doorgroeien tot dé hotspot van Groningen waar jonge ondernemers hun plek vinden, waar duurzame en innovatieve ideeën ontstaan en direct in praktijk kunnen worden gebracht en waar een nieuwe vorm van wonen wordt geïntroduceerd. Deze nieuwe vorm van duurzaam bouwen en leven krijgt allereerst vorm in het nieuwe schoolgebouw voor Terra. Honderden leerlingen van diverse onderwijsinstellingen uit het Noorden zullen hier straks alles leren over de natuur, de agrarische sector en een groene leefomgeving. Bovendien is het schoolgebouw zelfvoorzienend en kan het de horeca dat zich in de toekomst hier zal vestigen voorzien van biologische streekproducten.

2017-032 Invite - A.I Terra - Voorkant - DEF - Uitsnede

Artist impression praktijk- en educatiecentrum Terra

In het najaar van 2017 is door Wethouder van der Schaaf van de gemeente Groningen en de heer Wennink van Terra officieel het startsein gegeven voor de bouw van het centrum. Dit gebeurde door symbolisch een kistje te begraven dat letterlijk het fundament vormt voor het gebouw. In dit kistje zitten de plannen voor de herontwikkeling van het gebied.

IMG_3095

Inmiddels is de bouw van de ‘Pionier’, het educatiecentrum voor Terra afgerond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *